VU

Brochure-summercourse-BIV-basics-2012-2013-1Summercourse IT audit

 

Verkorte cursus voor het eerste opleidingsjaar.

Bent u accountant, bedrijfseconoom of bedrijfskundige en wilt u zich specialiseren in IT? Dan biedt de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) u een sneller alternatief om de IT audit opleiding te volgen.

 

Als u vanuit uw eerdere opleiding en werkervaring beschikt over kennis en kunde op het gebied van administratieve organisatie en interne controle (AO/IC), dan stelt de VU u in de mogelijkheid om de cursus AO/IC in negen weken te volgen, in plaats van vijf maanden. Na het volgen van deze summercourse kunt u deelnemen aan het reguliere vervolgtraject van de IT audit opleiding. De VU heeft deze verrijkt: met deze opleiding heeft u niet alleen toegang tot de titel Register EDP-auditor (RE), maar ook tot internationaal erkende titels zoals Certified Information Systems Auditor (CISA) en Certified Information Systems Security Professional (CISSP). Hiermee wordt uw kennis niet alleen internationaal erkend, maar wordt u ook opgeleid tot een security professional die ondersteuning biedt bij bescherming tegen cyberaanvallen.

 

Toegevoegde waarde

Met de IT audit opleiding op zak, biedt u meer toegevoegde waarde binnen uw vakgebied. De voorbeelden staan in de krant: in toenemende mate is het bedrijfsleven en de maatschappij afhankelijk van IT. Een grote uitval van de IT of een hack kunnen grote gevolgen hebben en leiden tot faillissementen van bedrijven.

 

Ook zoeken bedrijven in toenemende mate “de cloud” op. Deze cloud biedt kansen. Echter, om deze kansen optimaal te benutten moeten bedrijven de risico’s hiervan beheersen.

 

Vooral voor accountants is de ontwikkeling van IT kennis van belang; Het recente onderzoek van de AFM spreekt hierin voor zich.

In haar Sectorvisie Accountantskantoren spreekt de ING over de toenemende behoefte binnen de accountantsmarkt aan kennis over IT. Dit niet alleen in het kader van de digitalisering en automatisering van administratieve processen, maar ook in het kader van Standard Business Reporting (SBR).

 

Samenvattend, wijzen alle recente ontwikkelingen op het belang van IT kennis voor uw vakgebied. De IT audit opleiding biedt u deze noodzakelijke kennis die u in staat stelt om IT systemen te beoordelen en bedrijven te adviseren hoe hierin verbeteringen aan te brengen.

 

Toelatingseisen

De IT audit opleiding van de VU is toegankelijk voor iedereen die minimaal beschikt over een HBO-/ bachelordiploma op het gebied van bedrijfseconomie, bedrijfskunde, informatica of accountancy.

 

Kosten van de opleiding

De kosten voor de summercourse AO/IC bedragen € 4.950,-

Na afronding van de cursus AO/IC, volgt u het reguliere traject van de IT audit opleiding. Deze duurt twee jaar en de kosten hiervoor bedragen € 7.950,- per jaar.

 

Brochure

In de onderstaande brochure vindt u meer informatie over de summercourse. Op de website van de VU vindt u informatie over de gehele opleiding.

(http://www.feweb.vu.nl/nl/opleidingen/postgraduate-opleidingen/it-audit-opleiding)

 

Interesse

Heeft u interesse in de IT audit opleiding op de VU of heeft u vragen hierover? Dan kunt u contact opnemen met het opleidingssecretariaat via het contactformulier.
Indien gewenst, kunnen zij u rechtstreeks in contact brengen met de hoogleraren of de docenten.

Telefonisch kunt u het secretariaat bereiken via 020-598 6055.

 

De IT audit opleiding aan de VU staat voor flexibiliteit en een persoonlijke benadering. Twijfelt u of toelating voor u mogelijk is of wilt u weten of u vrijstellingen kunt krijgen? Neemt u dan contact op met het opleidingssecretariaat en zij helpen u verder.

Download het programma van de Summercourse IT audit

 

Pagina terug

vinkje

Agenda

Geen activiteiten gepland

vinkje

Volg ons op Twitter

Twitter
vinkje

Scripties

vinkje

Vurore

VUrORE is de Studievereniging van de IT Audit Opleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een afdeling van NOREA. De belangenbehartiging van de studenten wordt vormgegeven door de studiecommissie. In deze studiecommissie participeren studenten en afgestudeerden. De studenten en afgestudeerden van de IT-Audit Opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn automatisch lid van VUrORE.

Lees verder over Vurore