VU

Seminar dinsdag 13 september 2016

seminarSeminar 'Compliance & Assurance, Back to the Future'

VUrORE/NOREA seminar ter ere van het 30-jarig bestaan van de IT-Audit opleiding op de Vrije Universiteit en de toegekende MSc-accreditatie op dinsdag 13 september 2016, van 8.30 uur tot 17.15 uur, met na afloop een netwerkborrel.

 

Dagvoorzitter: Prof.dr.ir. Ronald Paans RE

 

Inschrijving

U kunt zich inschrijven voor dit seminar via het secretariaat van de Postgraduate IT Audit, Compliance & Advisory (ITACA), Aicha Rahali, kamer 6A-51

De Boelelaan 1105,

1081 HV te Amsterdam,

Telefoon (020) 598 6055,

 

Aanmelden via het aanmeldformulier

 

Locatie

Vrije Universiteit, Auditorium, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam.

 

Kosten

De kosten zijn € 190,- per deelnemer.

Indien de inschrijving wordt ingetrokken voor 9 september 2016 worden geen kosten in rekening gebracht.

 

Dit seminar wordt bij de NBA geregistreerd voor 8 PE-punten.

 

Programma

 

8:30 uur - Inloop en koffie

 

9:00 uur - Opening en welkom

Via online stemmingen kunnen de deelnemers gedurende de presentaties hun mening laten registreren over inhoudelijke aspecten.

 

9:10 uur – Modernisering van het vakgebied

Sprekers vanuit de Big-4 kantoren (Edo Roos Lindgreen, Peter Eimers, Arthur de Groot en aan het einde van de dag Tom Vreeburg) geven hun mening over hoe goede auditmethoden uit het verleden hun waarde opnieuw bewijzen in onze moderne samenleving.

 

11:00 uur – De toekomst van de IT-audit opleiding

Abbas Shahim schetst zijn visie op de toekomst en internationalisering van het IT-audit onderzoek en onderwijs bij de VU.

 

11:30 uur – Assurance in de cyberwereld

Vier visionaire sprekers (onder andere Aart van der Vlist, Ronald Prins en Eddy Vaassen) geven een inhoudelijke visie op de moderne ontwikkelingen, mede gerelateerd aan de uitdagingen van de hedendaagse cyberwereld.

(De lunch is van 12:10 tot 13:00 uur.)

 

15:20 uur – De herinneringen

Frank Merkus, de eerste voorzitter van VUrORE, Kor Mollema, emeritus hoogleraar Erasmus Universiteit, en Jeroen Biekart, Voorzitter NOREA, kijken terug naar hun ervaringen binnen de IT-audit opleidingen.

 

16:00 uur – Van het verleden naar de toekomst en Uw mening

Tom Vreeburg schetst zijn visie op hoe het vakgebied zicht heeft ontwikkeld en hoe de ontwikkelingen zich voortzetten, waarna Stef Schinagl afsluit met de resultaten van de online stemrondes en hoe de aanwezigen zelf de toekomst zien.

 

17:15 tot 18:00 uur - Netwerkborrel

 

Doelgroep

De doelgroep omvat maar is niet beperkt tot RE’s, RA’s en (IT) Security Professionals.

 

Pagina terug

vinkje

Agenda

Geen activiteiten gepland

vinkje

Volg ons op Twitter

Twitter
vinkje

Scripties

vinkje

Vurore

VUrORE is de Studievereniging van de IT Audit Opleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een afdeling van NOREA. De belangenbehartiging van de studenten wordt vormgegeven door de studiecommissie. In deze studiecommissie participeren studenten en afgestudeerden. De studenten en afgestudeerden van de IT-Audit Opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn automatisch lid van VUrORE.

Lees verder over Vurore